سوختن کمپرسور کولر گازی یکی از مشکلات رایج در کولر گازی است که در زمان سرویس کولر گازی دیده می شود. معمولا این مشکل خود را با علائم و نشانه های گوناگونی نشان می دهد. شناخت این علائم به شما کمک می کند تا به سرعت مشکل شناسایی و رفع شود. در مقالات قبلی با علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی آشنا شدیم. در این بخش رایج ترین علائم سوختن کمپرسور کولر گازی بررسی شده است.
1- پریدن مداوم فیوز از علائم سوختن کمپرسور کولر گازی
پریدن فیوز یا کلید مینیاتوری، می تواند از علائم سوختن کمپرسور کولر گازی محسوب شود. در این شرایط به محض روشن شدن دستگاه، با پریدن فیوز و قطع جریان برق سیستم روبرو می شویم.
در صورت مواجه شدن با این مشکل، از روشن کردن مجدد دستگاه باید خودداری نمود. چرا که این امر می تواند منجر به خرابی سایر قطعات و بروز حوادثی مانند آتش سوزی شود. کار کردن همزمان لوازم خانگی پر مصرف در یک بازه زمانی می تواند منجر به قطع جریان برق شود. همچنین، در صورت وجود نوسان برق در پنل خارجی کولر گازی، قطع مدار جریان بروز پیدا می کند.
لازم به ذکر است که قطع شدن مداوم جریان برق دستگاه، حکایت از خرابی و معیوب شدن کمپرسور کولر گازی دارد. همچنین، داغ شدن بیش از حد فیوز برق نیز بر این امر صحه می گذارد. در این شرایط، بهترین راهکار عیب یابی تخصصی دستگاه توسط تعمیرکار کولر گازی ماهر و متبحر می باشد.
2- تولید صداهای غیر عادی از پنل خارجی دستگاه
انتشار سر و صداهای کولر گازی، یکی دیگر از علائم سوختن کمپرسور کولر گازی به شمار می آید.
به طور معمول، کندانسور دستگاه در هنگام کارکرد سطح صدای نرمال و بسیار پایینی تولید می نماید. غیر متعارف و آزاردهنده بودن میزان صدای کندانسور، خبر از بروز خرابی و نقص فنی کمپرسور دستگاه می دهد.
برای اطمینان حاصل کردن از این مشکل می توان در کنار کندانسور دستگاه قرار گرفته تا میزان صدای غیر طبیعی دستگاه بهتر به گوش برسد. همچنین، سطح صدای زیاد کولر گازی در حین کار علاوه بر سوختن موتور، می تواند منجر به خرابی سایر قطعات فنی دستگاه شود.
شل شدن فن دمنده یونیت خارجی نیز می تواند موجب افزایش سطح صدای دستگاه شود. با بررسی و ارزیابی دقیق کندانسور کولر گازی می توان از سالم بودن و سلامت اجزای داخلی این بخش اطمینان حاصل نمود.
3- تکان خوردن و لرزش زیاد پنل خارجی
لرزش و ارتعاش بیش از حد یونیت خارجی را می توان از دیگر علائم سوختن موتور کولر گازی برشمرد.
به طور معمول، یونیت داخلی کولر گازی در فضای بیرون مانند پشت بام یا تراس نصب و اجرا می شود. کارکرد و عملکرد مطلوب کولر گازی مستلزم جایگذاری درست و اصولی پنل خارجی و یونیت بیرونی دستگاه می باشد.
ارتعاش و لرزش پنل خارجی در هنگام کارکرد، موید به سختی استارت خوردن و راه اندازی کولر گازی می باشد. بر همین اساس، می بایست در اسرع وقت نسبت به عیب یابی و تعمیر دستگاه اقدام نمود. چرا که در صورت سوختن کمپرسور کولر گازی، هزینه های بسیار زیاد و گزافی به مصرف کننده تحمیل می گردد.
4- کاهش جریان هوادهی از علائم سوختن کمپرسور کولر گازی
از دیگر علائم سوختن کمپرسور کولر گازی می توان به کاهش بار برودتی و جریان هوادهی دستگاه، اشاره نمود.
کم شدن محسوس قدرت سرمایشی کولر گازی، از مهم ترین نشانه های خرابی و معیوب شدن کمپرسور به شمار می رود. این موضوع نمایانگر آسیب دیدن ابتدایی و مقدماتی واحد تراکم دستگاه می باشد. برای سنجش میزان هوادهی کولر، دست ها را در مجاورت دریچه قرار داده تا شدت و قدرت بار برودتی دستگاه مشخص شود.
در صورت ضعیف بودن جریان هوا به احتمال بسیار قوی کمپرسور دستگاه دچار ایراد و نقص فنی شده است. ضمنا، عدم پرتاب باد به فضای داخلی با قدرت و توان بالا نیز می تواند نشانه خرابی کمپرسور کولر گازی باشد.
- ۰۰/۱۲/۰۳